Τι είναι το Ρέικι;

Το Ρέικι είναι μια μορφή ζωτικής ενέργειας. Οι Ιάπωνες, όπως και πολλοί ανατολικοί λαοί, πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος περιβάλλεται από μία ενέργεια, που του δίνει ζωή. Στα κινέζικα, λέγεται Τσι, στα σανσκριτικά Πράνα, στην αρχαία Ελλάδα Αιθέρας, στη σύγχρονη γλώσσα Βιοενέργεια, στα Ιαπωνικά Κι.


Υπάρχουν πολλά είδη Κι

Στο βιβλίο του Κίτρινου Αυτοκράτορα, της Κίνας, «Τα κλασσικά εσωτερικά φάρμακα» (Yellow Emperor’s Classic of Internal Medicine), που γράφτηκε πριν 4000 χρόνια, περιλαμβάνεται μια λίστα με 32 διαφορετικά ήδη Τσι ή Κι!

Οι Ιάπωνες θεωρούν κι αυτοί ότι το Κι, εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Το genki είναι η χαρά, gen σημαίνει αυθεντική ενέργεια, byoki είναι το άρρωστο Κι, ki ga shimazu είναι η απογοήτευση, ki no hayai είναι ο ενθουσιασμός, ki ga omoi είναι η κατάθλιψη, kin mo okii είναι η γενναιοδωρία, Jaki είναι η αρνητική ενέργεια, κτλ.

Όπως μας λέει και ο Δάσκαλος Frank Arjava Petter (https://www.oshonews.com/2017/03/26/reiki-on-fire/):


Το Ρέι-Κι είναι μια σύνθετη λέξη που σημαίνει «Ενέργεια της Ψυχής»

Ουσιαστικά το Ρέικι είναι το είδος της ενέργειας που μας φέρνει σε επαφή με την Πνευματική μας Φύση. Μας θυμίζει ότι είμαστε πολλά περισσότερα από ένα υλικό σώμα και αν το εν-θυμηθούμε και φέρουμε Σώμα και Ψυχή σε αρμονία, τότε μπορούμε να βιώσουμε τα θαύματα.


Πάνω από όλα όμως, το Ρέικι είναι ένας δρόμος αυτογνωσίας. Καθώς η ενέργεια αυτή μας φέρνει σε επαφή με την Εσωτερική μας Φωνή, ανακαλύπτουμε νέους δρόμους, οπτικές που πρέπει να αλλάξουμε, θετικά χαρακτηριστικά μας που ξεχάσαμε και γενικά αντιλαμβανόμαστε πράγματα που πριν δεν τα βλέπαμε.

Γιατί χρειάζομαι την ενέργεια Ρέικι;

  • Η ενέργεια Ρέικι, είναι η ενέργεια που σε συνδέει με την Ψυχή σου, τα βαθύτερα θέλω σου και την αποστολή σου σε αυτή τη ζωή.

  • Θα σε βοηθήσει να βρεις το σκοπό της ζωής σου, το Μονοπάτι σου, αφού ενεργοποιεί την εσωτερική μας καθοδήγηση

  • Θα σε βοηθήσει να επανακτήσεις την εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σου, αφού αυτή είναι η γλώσσα της Ψυχής, και μας δείχνει το δρόμο. Μέσω αυτής λαμβάνουμε μηνύματα σε όλη μας τη ζωή, αλλά δε μάθαμε να δίνουμε σημασία.

  • Ενεργοποιεί τη Συγχρονικότητα. Δηλαδή τα πράγματα θα συμβαίνουν ακριβώς τη στιγμή που τα χρειάζεσαι… ούτε πριν… ούτε μετά… αφού αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος της Ψυχής, να μας δείξει το δρόμο.

  • Θα ξαναβρείς έναν υγιή ρυθμό, όπου δε θα νιώθεις συνεχώς εξαντλημένος, ταλαιπωρημένος, απογοητευμένος, πληγωμένος, κλπ. θα έχεις ένα εργαλείο με το οποίο θα λαμβάνεις Φρέσκια και Υψίσυχνη ενέργεια στο σώμα σου, θεραπεύοντας όλα τα κομμάτια σου που το έχουν ανάγκη. Έτσι, δε θα χρειάζεται να παίρνεις την ενέργεια που σου λείπει από άλλους ανθρώπους, μέσω τσακωμών, επιθέσεων και άμυνας. Παράλληλα, θα μπορείς να δώσεις αυτή την ενέργεια και σε άλλους αν στη ζητήσουν.

  • Θα σε βοηθήσει να διαχωρίσεις τι είναι καλό για σένα και τι όχι, καθώς ενεργοποιεί την εσωτερική πυξίδα. Τα μηνύματα αυτά έρχονται μέσα από γεγονότα, ξαφνικές ιδέες, αντίληψη.

  • Οι επιλογές σιγά σιγά θα γίνονται πιο ξεκάθαρες. Πράγματα που είναι να προχωρήσουν, γιατί συντονίζονται με το έργο της Ψυχής σου, θα γίνονται με πολύ εύκολο τρόπο. Αντίθετα, πράγματα και καταστάσεις που έρχονται σε κόντρα με το έργο της Ψυχής, θα σταματούν μίαν ώρα αρχύτερα, χωρίς ταλαιπωρία και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

  • Μέσω της ενέργειας Ρέικι, θα μάθεις να αναγνωρίζεις τους λόγους που συμβαίνουν τα γεγονότα στη ζωή και τα μαθήματα που υπάρχουν πίσω από αυτά. Κάπως έτσι αποκωδικοποιούμε την ίδια τη ζωή. Θα ανακαλύψεις το νόημα της.

  • Παρατηρώντας τα γεγονότα, θα ανακαλύψεις σιγά σιγά ότι κάθε αρρώστια στο σώμα, είναι ένδειξη κάποιας δυσαρέσκειας ή ανισορροπίας στην Ψυχοσύνθεσή μας. Ότι υπάρχει έξω, υπάρχει και μέσα. Διορθώνοντας αυτό που σε πιέζει, ταλαιπωρεί, αγχώνει… αλλάζοντας τη ζωή σου, με τολμηρά βήματα και σύμμαχο τα εργαλεία του Ρέικι, θα φέρεις Υγεία στο Σώμα και την Ψυχή σου.

  • Έτσι, θα μπορείς να θεραπεύεις κάθε ασθένεια, σωματική ή ψυχολογική. Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι εφικτό μέσω του Ρέικι, θα οδηγείσαι στην καλύτερη δυνατή λύση ή άνθρωπο που μπορεί να σε βοηθήσει. Κατανοώντας τη φύση της ασθένειας πολλές φορές θα μπορείς ακόμα και να την προλάβεις, πριν εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα.

 Με όλους τους παραπάνω τρόπους οδηγούμαστε σιγά σιγά στην ΕΥΤΥΧΙΑ!

Πώς μπορώ να λάβω κι εγώ τα οφέλη του Ρέικι;

Για να έρθει σε επαφή κάποιος με την ενέργεια του Ρέικι μπορεί να λάβει μια θεραπεία από κάποιο πρακτικό Ρέικι ή να μάθει να κάνει Ρέικι στον εαυτό του, μέσω των ειδικών σεμιναρίων ή καλύτερα, βαθμών Ρέικι.

Γιατί να επιλέξω εσάς για την εκπαίδευσή μου;

Στα σεμινάρια μου διδάσκω την ΠΑΡΑΔΟΣΗ, αλλά και την ΕΞΕΛΙΞΗ του Ρέικι. Ο 1ος και ο 2ος βαθμός είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε κάποιος να πάρει γερές βάσεις, μαθαίνοντας την Παράδοση του Ρέικι, δηλαδή τις Ιαπωνικές Τεχνικές. Στη συνέχεια, στον 3Α διδάσκονται οι τεχνικές, όπως αυτές διαμορφώθηκαν και εξελίχθηκαν με τον καιρό και την εξάσκηση, από τους θεραπευτές της Δύσης. Επιπλέον, προαιρετικά, μπορεί κάποιος να διδαχτεί ένα ακόμα σεμινάριο με Εξελιγμένες Τεχνικές Ρέικι, Πνευματικά χειρουργεία, Θεραπεία Ψυχών σε μετάβαση, κλπ.

Όλα τα σεμινάρια διδάσκονται μέχρι την τελευταία βαθμίδα. Μπορεί δηλαδή κάποιος, αν το επιλέξει να γίνει και εκείνος δάσκαλος του Ρέικι και να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση.


Το σύστημα Ρέικι το αγαπώ πάρα πολύ. Μου άλλαξε τη ζωή. Όσα περισσότερα μαθαίνω για αυτό, μέσα από τη θεωρία, αλλά και την πράξη, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνω ότι διάλεξα το κατάλληλο σύστημα, για να πράξω το έργο της Ψυχής μου. Να βοηθήσω τους ανθρώπους να εν-θυμηθούν την Πνευματικότητά τους και να βρουν ξανά το δικό τους δρόμο.


Ασκούμε στο σύστημα αυτό από το 2012, χωρίς διακοπή. Η άσκησή μου είναι καθημερινή… βασικά, δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ή τη ζωή μου χωρίς το Ρέικι. Χρησιμοποιώ την ενέργεια αυτή τόσο πολύ, που δεν τη διαχωρίζω πια από τον εαυτό μου. Αυτό μου έχει δώσει πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω ένα νέο, αλλά και έναν πεπειραμένο μαθητή, σε κάθε του βήμα χρήσης της ενέργειας, με πρακτικούς αλλά και θεωρητικούς τρόπους.