Σεμινάρια Εκπαίδευσης Ρέικι

Η ικανότητα διοχέτευσης της ενέργειας Ρέικι μεταφέρεται από δάσκαλο σε μαθητή μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται συντονισμός ή αλλιώς μύηση.

Κατά τη διάρκεια του συντονισμού ρυθμίζονται τα Ενεργειακά Κέντρα (τσάκρα) και οι Ενεργειακές Οδοί (Μεσημβρινοί) καθώς και τα βαθύτερα τμήματα της συνειδητότητας του μαθητή ώστε να ενεργοποιηθεί η ικανότητα να διοχετεύει την ενέργεια του Ρέικι. Στη συνέχεια ο μαθητής ενώνεται με την Πηγή του Ρέικι.

Αυτές οι αλλαγές, στο ενεργειακό πεδίο, είναι μοναδικές για κάθε άτομο. Ο Δάσκαλος ΔΕΝ κατευθύνει την ενέργεια της μύησης, λειτουργεί απλά σαν κανάλι, μέσα από το οποίο εκείνη περνάει και διοχετεύεται στο μαθητή.

Βαθμίδες προσωπικής εξέλιξης

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι ένα σεμινάριο Ρέικι είναι ένα απλό σεμινάριο γνώσεων, όπως τόσα άλλα. Αυτό όμως, είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

​Τα σεμινάρια Ρέικι είναι ΒΑΘΜΟΙ. Βαθμίδες προσωπικής εξέλιξης. Ο ρόλος του δασκάλου είναι να βοηθήσει το μαθητή να εξελιχθεί πνευματικά, έτσι ώστε να φέρει την ΕΥΤΥΧΙΑ στη ζωή του και έπειτα στη ζωή των άλλων. Αυτός είναι ο σκοπός του Usui Reiki Ryoho.Να θεραπεύεις τον εαυτό σου και τις αρρώστιες των άλλων, έτσι να αυξάνεις την ευτυχία σου και την ευτυχία των άλλων. Αυτός είναι ο σκοπός του Usui Reiki Ryoho. – Usui SenseiΟι τεχνικές, οι ασκήσεις και όλα αυτά που μαθαίνουμε στο σεμινάριο είναι απλώς ΕΡΓΑΛΕΙΑ, που μας βοηθούν στην επίτευξη του στόχου. Μας βοηθούν να βρούμε την Ευτυχία. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ!

Για να πάρει κάποιος ένα βαθμό Ρέικι, πρέπει να είναι έτοιμος. Έτοιμος να πάει παρακάτω στη ζωή του. Να κάνει την αλλαγή που θα τον φέρει πιο κοντά στην Ευτυχία, τη Γαλήνη, την Πληρότητα.

Ο βαθμός Ρέικι σίγουρα ΔΕΝ είναι ένα ακόμα σεμινάριο γνώσεων που θα το βάλεις στη συλλογή σου! Φέρνει αλλαγές στη ζωή σου. Είσαι έτοιμος να τις δεχτείς;

Επίπεδα διδασκαλίας Ρέικι

Στο Δυτικό Ουσούι Ρέικι υπάρχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης, τρεις "βαθμοί" όπως ονομάζονται. Ο Πρώτος Βαθμός, ο Δεύτερος Βαθμός και ο Τρίτος Βαθμός του Ρέικι. Ο 3ος βαθμός συνήθως χωρίζεται σε 2 υπο-βαθμούς, στο 3Α Master Healer και το 3Β Master Teacher.

______________________________________

Πατησε το παρακάτω κουμπί. Θα σε οδηγήσει στη σελίδα στο Facebook, όπου φαίνονται τα προγραμματισμένα σεμινάρια. Μην ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα, για να μαθαίνεις πρώτος τα νέα!

Reiki 1.jpg

1ος Βαθμός Ρέικι

Στον Πρώτο Βαθμό του Ρέικι δίνεται η βάση του Ρέικι. Διδάσκεται τι είναι το Ρέικι, πως λειτουργεί, ποια είναι η ιστορία του, ποιες είναι οι αρχές βάσει των οποίων στηρίζεται όλο το σύστημα και με τις οποίες μαθαίνει ο μαθητής να ζει πια, αν το επιλέξει. Διδάσκονται βασικές τεχνικές προσωπικής εξέλιξης, όπως διαλογισμός, αναπνευστική άσκηση και η μέθοδος αυτοθεραπείας.
Οι συντονισμοί-μυήσεις με τη συμπαντική ενέργεια ανοίγουν το μαθητή στην ενέργεια του Ρέικι και τον καθιστούν κανάλι της. Έτσι μπορεί να τη μεταφέρει εύκολα με το άγγιγμά του. Με τον πρώτο βαθμό ο μαθητής λαμβάνει όλα τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται για να δει τη ζωή με "άλλο μάτι".

Reiki 2.jpg

2ος Βαθμός Ρέικι

Ο Δεύτερος Βαθμός του Ρέικι είναι ο βαθμός του θεραπευτή. Στο δεύτερο βαθμό διδάσκονται τεχνικές αντίληψης της ενέργειας (Byosen) και τρόποι ώστε να μπορεί κάποιος να προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεραπεία.
Δίνονται κι άλλοι συντονισμοί, που αυξάνουν τη δύναμή και τα επίπεδα της ενέργειας του μαθητή και ενεργοποιούν 3 ενεργειακά σύμβολα. Τα σύμβολα αυτά έχουν διάφορες χρήσεις και χτίζουν τεχνικές, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτοθεραπεία, αλλά και για θεραπεία σε άλλους. Αυτές, μεταξύ άλλων, είναι η θεραπεία κακών συνηθειών, Ρέικι από απόσταση, η θεραπεία παιδικής ηλικίας, επίτευξη στόχων και πολλές άλλες. Ένας υπέροχος δρόμος αυτογνωσίας μόλις ξεκίνησε!

Reiki 3.jpg

3ος Βαθμός Ρέικι

Στον Τρίτο Βαθμό του Ρέικι, ο μαθητής, αφού έχει μάθει να αντιλαμβάνεται την ενέργεια του σώματος και το byoki (τα σημεία του σώματος όπου η ενέργεια δε ρέει ελεύθερα), είναι έτοιμος να εξασκηθεί σε προχωρημένες τεχνικές θεραπείας, αλλά και να μυηθεί στο υπέροχο Σύμβολο Master. Το σύμβολο αυτό μας βοηθά να βλέπουμε το Φως μέσα σε κάθε πλάσμα και μας εκπαιδεύει στην εξάσκηση της αγάπης και της συμπόνιας. Οι προχωρημένες τεχνικές δίνουν ισχυρά θεραπευτικά εργαλεία, ώστε να αντιμετωπίζει ,ο έμπειρος πια θεραπευτής, κάθε περίπτωση. Διδάσκεται ολοκληρωμένη θεραπεία στην Αύρα και τα Τσάκρα, Θεραπεία εσώτερου παιδιού με Ρέικι, αλλά και επιπλέον Ιαπωνικές τεχνικές, όπως θεραπεία με τα μάτια και την αναπνοή, αποτοξίνωση, κ.ά.

Reiki 3B.jpg

Reiki Master Teacher

O βαθμός Master Teacher είναι καθαρά για εκείνους που θα νιώσουν το κάλεσμα της διδασκαλίας. Ουσιαστικά περιλαμβάνει μια επανάληψη όλων των βαθμών και τον τρόπο με τον οποίο περνά η ενέργεια Ρέικι από το Δάσκαλο στο μαθητή.


Το να είσαι Δάσκαλος περιλαμβάνει μέγιστη ευθύνη αλλά και απεριόριστη χαρά και ευτυχία. Είναι ένας ανοδικός δρόμος που φέρνει συνειδητότητα και ευθύνη σε κάθε πράξη, σε κάθε σκέψη και σε κάθε συναίσθημα. Είναι ένα μονοπάτι καθημερινής έκφρασης της αγάπης, της συμπόνιας και της δύναμης της ζωής!

WPG.jpg

Advanced Reiki Techniques

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΡΕΙΚΙ
Από τον William Lee Rand, σε μετάφραση και διδασκαλία της Μαριάννας Μάρκου.

Το σεμινάριο αυτό αφορά άτομα που έχουν ολοκληρώσει και τον 3Α βαθμό του Usui Reiki και είναι προαιρετικό.
Τα εργαλεία που λαμβάνει ο θεραπευτής σε αυτό το σεμινάριο, βοηθούν να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο την ενεργειακή, θεραπευτική του τέχνη. Λαμβάνει και εξασκείται σε ισχυρές τεχνικές, με τις οποίες μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη. Εργαλεία με τα οποία μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του στο δρόμο της εξέλιξης του και στη συνέχεια τους άλλους ανθρώπους.