Σεμινάριο Ρέικι

1ος βαθμός Ρέικι

 

Αν είσαι επαγγελματίας της φυσικής ή ψυχικής υγείας, θεραπευτής κάθε είδους, θεραπευτής εναλλακτικών θεραπειών, μασάζ, ασκητής πολεμικών τεχνών ή yoga και θα ήθελες να:

 • προστατεύεις την ενέργειά σου, ώστε να μην εξαντλείσαι

 • μάθεις να διατηρείς την ισορροπία στο σώμα και την Ψυχή σου

 • εμπλουτίσεις την πρακτική σου με αποτελεσματικές τεχνικές, φτιαγμένες για την Νέα Εποχή και το Νέο άνθρωπο

 • συνδεθείς με την πνευματική σου φύση σου, μέσα από μία εμπειρία που δεν έχεις βιώσει ποτέ πριν


Αν δεν έχεις καμία προηγούμενη εμπειρία και

 • Είσαι έτοιμος/η να αλλάξεις τη ζωή σου

 • Βαρέθηκες τους φαύλους κύκλους

 • Νιώθεις πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό

 • Θέλεις να βρεις το δρόμο σου

 • Θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα στη ζωή, στη σχέση, στη δουλειά σου, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις…

ΤΟΤΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ 1ο ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ

chakra%201200x630_edited.jpg
 

Συχνές ερωτήσεις

 

Τι είναι Ρέικι;

Το Ρέικι είναι μια μορφή ζωτικής ενέργειας. Οι Ιάπωνες, όπως και πολλοί ανατολικοί λαοί, πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος περιβάλλεται από μία ενέργεια, που του δίνει ζωή. Στα κινέζικα, λέγεται Τσι, στα σανσκριτικά Πράνα, στην αρχαία Ελλάδα Αιθέρας, στη σύγχρονη γλώσσα Βιοενέργεια, στα Ιαπωνικά Κι. 

Οι Ιάπωνες θεωρούν ότι το Κι, εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Το genki είναι η χαρά, gen σημαίνει αυθεντική ενέργεια, byoki είναι το άρρωστο Κι, ki ga shimazu είναι η απογοήτευση, ki no hayai είναι ο ενθουσιασμός, ki ga omoi είναι η κατάθλιψη, kin mo okii είναι η γενναιοδωρία, Jaki είναι η αρνητική ενέργεια, κτλ.

Το Ρέι-Κι είναι μια σύνθετη λέξη που σημαίνει «Πνευματική Δύναμη του Σύμπαντος» ή πιο ελεύθερα Ενέργεια της Ψυχής. 

Ουσιαστικά το Ρέικι είναι το είδος της ενέργειας που μας φέρνει σε επαφή με την Πνευματική μας Φύση. Μας θυμίζει ότι είμαστε πολλά περισσότερα από ένα υλικό σώμα και αν το εν-θυμηθούμε και φέρουμε Σώμα και Ψυχή σε αρμονία, τότε μπορούμε να βιώσουμε τα θαύματα. 

Τι θεραπεύει το Ρέικι;

Όπως μας λέει και ο Usui Sensei, ιδρυτής της μεθόδου: “Πονόδοντοι, πονοκέφαλοι, στομαχόπονοι, πρησμένα στήθη, νευρόπονοι, μελανιές, κοψίματα, καψίματα κτλ. φεύγουν πολύ γρήγορα, μέσα σε μια συνεδρία. Οι χρόνιες ασθένειες δε μπορούν να θεραπευτούν τόσο εύκολα. Αλλά ακόμα κι αν θεραπεύεις χρόνια ασθένεια, μια μόνο θεραπεία θα έχει πολύ καλό και επωφελές αποτέλεσμα.
Μπορεί να διορθώσει κακές συνήθειες όπως ψυχοπάθεια, κατάθλιψη, αδυναμία, φοβία, αναποφασιστικότητα, νευρικότητα.
Με το Ρέικι, ο νους του ασκούμενου γίνεται «θεϊκός» ή «βουδδικός» και γίνεται σκοπός της ζωής του να βοηθά τους συνανθρώπους του. Μέσα από αυτή τη στάση ζωής κάνεις τον εαυτό σου και τους άλλους χαρούμενους”.

Χρειάζεται να το πιστέψεις για να λειτουργήσει;

Usui Sensei: “Όχι, γιατί λειτουργεί διαφορετικά από τα άλλα είδη ψυχικής θεραπείας, ψυχοθεραπείας ή υπνοθεραπείας.
Δε χρειάζεται να συμφωνεί κανείς ή να το πιστέψει γιατί δε χρησιμοποιεί τεχνικές με δηλώσεις για να δουλέψει. Ακόμα, δεν έχει σημασία αν το αποδεχτείς, το απορρίψεις ή αρνηθείς να το πιστέψεις. Για παράδειγμα, είναι το ίδιο αποτελεσματικό πάνω σε βρέφη ή σε σοβαρά αρρώστους οι οποίοι δεν έχουν τις αισθήσεις τους.
Μόνο 1 στους 10 ανθρώπους που έρχονται για θεραπεία, την πρώτη φορά, έρχονται πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητά του. Συνήθως, μετά την εμπειρία της πρώτης συνεδρίας, οι άνθρωποι βιώνουν τα αποτελέσματα κι έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη [με το Ρέικι]”.

Μπορώ να μάθω κι εγώ Ρέικι;

Usui Sensei: “ΚΑΘΕ άνθρωπος, άντρες, γυναίκες, γέροι ή παιδιά, γιατροί ή αμόρφωτοι άνθρωποι, που έχουν κόσμια κοινωνική συμπεριφορά, μπορούν αναμφίβολα να μάθουν να θεραπεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε όλα τα όντα που έχουν λάβει το δώρο της ζωής, έχει δοθεί η πνευματική ικανότητα να θεραπεύουν, ως δώρο Θεού, της φύσης, πες το όπως θέλεις. Τα φυτά, τα ζώα, τα ψάρια και τα έντομα – για όλα ισχύει το ίδιο. Αλλά ο άνθρωπος, που είναι η κορυφή της δημιουργίας, έχει τη μεγαλύτερη δύναμη απ’ όλους. Το Usui Reiki Ryoho ήρθε στον κόσμο για να βοηθήσει αυτό να γίνει πράξη, να χρησιμοποιηθεί αυτή η ικανότητα πρακτικά”. 

Καλά όλα αυτά, αλλά τι να περιμένω μετά το σεμινάριο; Πώς θα με βοηθήσει πρακτικά στη ζωή μου

 • Η ενέργεια Ρέικι, είναι η ενέργεια που σε συνδέει με την Ψυχή σου, τα βαθύτερα θέλω σου και την αποστολή σου σε αυτή τη ζωή. Όλοι γεννιόμαστε για κάποιο λόγο. Πολλές φορές περνάει ολόκληρη η ζωή και κάποιος δε βρίσκει το σκοπό της ζωής του. Οι υποχρεώσεις… τα πρέπει… και λίγο λίγο ξεχνιόμαστε… σε μια ρουτίνα. Αν όμως νιώθεις ότι υπάρχει και κάτι άλλο για σένα… κάτι πιο βαθύ, τότε το σύστημα Ρέικι είναι το κατάλληλο, για να σε βοηθήσει να το ανακαλύψεις.

 • Να σε βοηθήσει να βρεις το σκοπό της ζωής σου, το Μονοπάτι σου.


 • Σε βοηθά να βρεις τον τρόπο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να γίνεις ευτυχισμένος και μετά να βοηθήσεις και τους άλλους να γίνουν ευτχισμένοι.


 • Θα σε βοηθήσει να επανακτήσεις την εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σου. Αυτή την εσωτερική φωνή που όλοι έχουμε, από μικροί… αλλά καμιά φορά την μπερδεύουμε με τις επιθυμίες μας, κι έτσι θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να την ακούμε. Μέσα από το Ρέικι θα αρχίσεις σιγά σιγά να διαχωρίζεις πότε μια αίσθηση είναι όντως η εσωτερική φωνή σου και πότε επιθυμία του Εγώ.


 • Θα ξαναβρείς έναν υγιή ρυθμό, όπου δε θα νιώθεις συνεχώς εξαντλημένος, ταλαιπωρημένος, απογοητευμένος, πληγωμένος, κλπ. θα έχεις ένα εργαλείο με το οποίο θα λαμβάνεις Φρέσκια και Υψίσυχνη ενέργεια στο σώμα σου, θεραπεύοντας όλα τα κομμάτια του εαυτού σου, που το έχουν ανάγκη. Έτσι, δε θα χρειάζεται να παίρνεις την ενέργεια που σου λείπει από άλλους ανθρώπους, μέσω τσακωμών, επιθέσεων και άμυνας. Παράλληλα, θα μπορείς να δώσεις αυτή την ενέργεια και σε άλλους αν στη ζητήσουν. Με αυτό τον τρόπο θα θεραπεύεις εσένα, αλλά θα προσφέρεις και στους άλλους… από αυτό που, πλέον, θα σου περισσεύει!


 • Θα σε βοηθήσει να διαχωρίσεις τι είναι καλό για σένα και τι όχι, καθώς ενεργοποιεί την εσωτερική πυξίδα. Τα μηνύματα αυτά έρχονται μέσα από γεγονότα, ξαφνικές ιδέες, υγιής αντίληψη της πραγματικότητας.


 • Οι επιλογές σιγά σιγά θα γίνονται πιο ξεκάθαρες. Το Ρέικι βοηθά στην Νοητική και Πνευματική Διαύγεια. Αυτές οι δύο ποιότητες της προσωπικότητας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για να πάρουμε σοφές αποφάσεις και να κρίνουμε σωστά τα πράγματα. Γιατί, καλή η διαίσθηση, αλλά αν δεν αναλύσουμε σωστά τα γεγονότα, ποτέ δε θα μπορέσουμε να βρούμε ΠΩΣ να κάνουμε τα πράγματα που θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία.


 • Μέσω της ενέργειας Ρέικι, θα μάθεις να αναγνωρίζεις τους λόγους που συμβαίνουν τα γεγονότα στη ζωή και τα μαθήματα που υπάρχουν πίσω από αυτά. Κάπως έτσι αποκωδικοποιούμε την ίδια τη ζωή. Θα ανακαλύψεις το νόημα της.


 • Παρατηρώντας τα γεγονότα, θα ανακαλύψεις σιγά σιγά ότι κάθε αρρώστια στο σώμα, είναι ένδειξη κάποιας δυσαρέσκειας ή ανισορροπίας στην Ψυχοσύνθεσή μας. Ότι υπάρχει έξω, υπάρχει και μέσα. Διορθώνοντας αυτό που σε πιέζει, ταλαιπωρεί, αγχώνει… αλλάζοντας τη ζωή σου, με τολμηρά βήματα και σύμμαχο τα εργαλεία του Ρέικι, θα φέρεις Υγεία στο Σώμα και την Ψυχή σου.


 • Έτσι, θα μπορείς να θεραπεύεις κάθε ασθένεια, σωματική ή ψυχολογική. Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι εφικτό μέσω του Ρέικι, θα οδηγείσαι στην καλύτερη δυνατή λύση ή άνθρωπο που μπορεί να σε βοηθήσει. Κατανοώντας τη φύση της ασθένειας πολλές φορές θα μπορείς ακόμα και να την προλάβεις, πριν εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα.Με όλους τους παραπάνω τρόπους οδηγούμαστε σιγά σιγά στην ΕΥΤΥΧΙΑ!

 
 

Πού;

ΑΙΓΑΛΕΩ

Πότε;

4-5 Iουλίου 2020

Πόσο;

150€

Τρόποι πληρωμής:

 • Εθνική Τράπεζα, με την ένδειξη: ΡΕΙΚΙ, ΙΒΑΝ: GR1501100840000008400538305 Δικαιούχος: ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ και αποστολή της απόδειξης πληρωμής στο Reiki@MariannaMarkou.gr

 • με οποιαδήποτε κάρτα, μέσα από το περιβάλλον του Paypal, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσεις λογαριασμό. Μην ξεχάσεις την ένδειξη ΡΕΙΚΙ 1

Τι θα μάθω στο σεμινάριο;

Στον πρώτο βαθμό ο μαθητής λαμβάνει όλα τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται για να μπορέσει να θεραπεύσει τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Στο σεμινάριο θα μάθουμε απλές ασκήσεις ηρεμίας, συγκέντρωσης, αποτοξίνωση νου και σώματος και ασκήσεις προσωπικής εξέλιξης. Είναι τόσο απλές και ισχυρές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή είναι η δύναμη του Ρέικι. Είναι τόσο απλό, αλλά τόσο ισχυρό και αποτελεσματικό! Ο στόχος είναι να μπορείς να τις κάνεις όποτε τις έχεις ανάγκη, ακόμα και αν βρίσκεσαι στο γραφείο, στη δουλειά ή σε άλλο πολυσύχναστο μέρος. Να τις εξασκήσεις τη στιγμή που έχεις άγχος, που πληγώθηκες, που χάνεις την ψυχραιμία σου, κλπ. Γενικά δηλαδή είναι τόσο απλές, που παρόλο που δημιουργήθηκαν 100 χρόνια πριν, προσαρμόζονται τέλεια στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

1η μέρα

 • Τι είναι Ρέικι, ποιες είναι οι εφαρμογές του, η Ιστορία του όπως έχει πρόσφατα αποκαλυφθεί

 • Τι είναι συντονισμός/μύηση και 2 συντονισμοί με την ενέργεια Ρέικι

 • 4 Ιαπωνικές τεχνικές προσωπικής εξέλιξης:

 • Joshin Kokyu Ho (αναπνευστική άσκηση)

 • Nentatsu – Ho (αποτοξίνωση του νου)

 • Gedoku ho – αποτοξίνωση του σώματος

 • Πρακτική Εξάσκηση Αυτοθεραπείας

2η μέρα

 • Διαλογισμός Gassho

 • Αρχές το Ρέικι στα Ιαπωνικά, ποια είναι η πρακτική εφαρμογή και η ιστορία τους

 • Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι Ρέικι και πώς λειτουργεί 

 • 2 ακόμα συντονισμοί με την ενέργεια, σύνολο 4

 • Μέθοδος Θεραπείας

 • Κανόνες Δεοντολογίας - Γενεαλογία Usui Reiki

Στο τέλος της εκπαίδευσης ο μαθητής λαμβάνει:

 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης A’ βαθμού Usui Reiki, από δασκάλα εγγεγραμμένη στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ρέικι

 • Βιβλίο με την ύλη του Πρώτου βαθμού (70 σελίδες)

 • mp3 Καθοδηγούμενης Αυτοθεραπείας