Ρέικι

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΕΙΚΙ;

Το Usui Ρέικι είναι μια Ιαπωνική ενεργειακή τέχνη που ανακαλύφθηκε το Μάρτιο του 1922, από τον Μικάο Ουσούι. Εφαρμόζεται μέσω του αγγίγματος των χεριών στο σώμα και είναι μια απλή, αλλά πολύ αποτελεσματική τεχνική που μπορεί να μας βοηθήσει να φέρουμε την αλλαγή στη ζωή μας. Στόχος του Ρέικι είναι να ξαναφέρουμε την ευτυχία στη ζωή μας. Ξυπνά τη φυσική θεραπευτική δύναμη του σώματος, αυτή που όλοι έχουμε αλλά βρίσκεται σε αδράνεια. Προάγει τη θεραπεία του ανθρώπου σε Σώμα, Νου και Πνεύμα.


Μια συνεδρία Ρέικι διαρκεί 1 ώρα. Ο Θεραπευόμενος ξαπλώνει, συνήθως, σε ένα κρεβάτι μασάζ, φορώντας όλα τα ρούχα του. Ο Θεραπευτής σαρώνει το σώμα με τα χέρια του ψάχνοντας για σημεία ή όργανα στα οποία εμποδίζεται η ελεύθερη ροή της ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι θα ανακαλύψει, μέσω των ενεργειακών αποτυπωμάτων, τα μέρη όπου έχουν συσσωρευτεί τοξίνες. Αυτές σε βάθος χρόνου κάνουν τα όργανα να νοσούν. Στη συνέχεια, διοχετεύει ενέργεια Ρέικι στα μέρη αυτά, μέχρι να νιώσει ότι το σώμα είναι έτοιμο να αυτοθεραπευτεί.


Τελειώνοντας τη συνεδρία, ο θεραπευτής κάνει, ανάλογα την περίπτωση, εξισορρόπηση του ενεργειακού πεδίου ή Kekko Ho (μια τεχνική σαν μασάζ, για τη διευκόλυνση αποβολής των τοξινών), γείωση ή όποια άλλη τεχνική θεωρεί απαραίτητη για το κλείσιμο μιας συνεδρίας.

ΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ; ​ ​

Το αίσθημα που αφήνει η διοχέτευση αυτής της ενέργειας στο σώμα, είναι χαλάρωση, ηρεμία, ασφάλεια, φρεσκάδα. Είναι μία απίστευτα ποιοτική και υψηλά δονούμενη ενέργεια που δε μοιάζει με τίποτα άλλο στον κόσμο αυτό. Τα οφέλη από μία θεραπεία είναι πολλαπλά, από απλή αποφόρτιση του άγχους και του στρες, μέχρι υποχώρηση του πόνου και γρηγορότερη επούλωση των πληγών, αποτοξίνωση του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό), αποφόρτιση συναισθημάτων και ένα σωρό άλλα.


Πάνω από όλα όμως, το Ρέικι είναι ένας δρόμος αυτογνωσίας. Καθώς η ενέργεια αυτή μας φέρνει σε επαφή με την Εσωτερική μας Φωνή, ανακαλύπτουμε νέους δρόμους, οπτικές που πρέπει να αλλάξουμε, θετικά χαρακτηριστικά μας που ξεχάσαμε και γενικά αντιλαμβανόμαστε πράγματα που πριν δεν τα βλέπαμε.

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Για να δεις αποτελέσματα, πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 3-7 συνεδρίες.

Από την πρώτη συνεδρία, θα νιώσεις το αίσθημα της χαλάρωσης και της ενεργοποίησης, αλλά το σώμα θέλει χρόνο για να γιατρευτεί. Ας μην το ξεχνάμε και ας του δώσουμε την ευκαιρία να μας δείξει τα θαύματα που μπορεί να κάνει.

Τα χρόνια προβλήματα μπορεί να θέλουν περισσότερο χρόνο, να θεραπευτούν. Καθώς όμως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, οι χρόνοι μπορεί να διαφέρουν από σώμα σε σώμα. Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο έτοιμος είσαι να αλλάξεις τα πράγματα στη ζωή σου που σε κάνουν να αρρωσταίνεις τόσο πιο γρήγορα θα βρεις την υγεία και την ευτυχία. Αυτός είναι ο σκοπός του Ρέικι.


ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑ;

Κάθε συνεδρία χτίζει πάνω στην άλλη, γι’ αυτό καλό είναι να μην έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Για ένα εκδηλωμένο σωματικό πρόβλημα, χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα συνεδρίες, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα ή ο πόνος

Για χρόνια προβλήματα 2-4 φορές το μήνα, για αρκετούς μήνες, καθώς τα χρόνια προβλήματα δε λύνονται τόσο εύκολα.

Εμπειρικά έχω δει ότι για τα χρόνια ή τα σοβαρά προβλήματα, η καλύτερη μέθοδος είναι:

  • Να λάβει το άτομο 1-3 θεραπείες

  • Να λάβει το βαθμό του Ρέικι, άρα την ικανότητα να κάνει θεραπεία στον εαυτό του

  • Να επισκέπτεται το θεραπευτή 1-2 φορές το μήνα, για ενεργειακή υποστήριξη και γρηγορότερα αποτελέσματα. Γιατί; Γιατί ο θεραπευτής συνήθως, είναι μεγαλύτερο και πιο ευρύ κανάλι, άρα μπορεί να διοχετεύσει μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας, να χρησιμοποιήσει σύμβολα, να ανιχνεύσει λεπτοφυείς ανωμαλίες στο ενεργειακό πεδίο και έχει την εμπειρία να χρησιμοποιήσει προχωρημένες τεχνικές, αν χρειαστεί.

 
energy scan.jpeg

Ενεργειακή Διάγνωση

Στη συνεδρία αυτή, δίνουμε αρχικά, Ρέικι σε όλο το σώμα. Με τον τρόπο αυτό, ενεργοποιούμε και να φέρνουμε τη φρεσκάδα της ενέργειας Ρέικι στο Σώμα. Εκείνο αναπνέει ξανά και ανανεώνεται. 

Στη συνέχεια, γίνεται η ενεργειακή ανίχνευση, κατά την οποία βρίσκονται τα σημεία στα οποία η ενέργεια μπορεί να έχει μπλοκάρει, λιμνάσει, βγει από την ισορροπία της.

Η συνεδρία ολοκληρώνεται με ένα απλό διαλογισμό Λευκού φωτός, μέσα από τον οποίο, μπορεί το άτομο και μόνο του να δει τα σημεία που χρειάζονται θεραπεία.


Με βάση τα ευρήματα, από τις δύο τεχνικές, δημιουργείται ένα πλάνο θεραπείας, σε συνεργασία με το θεραπευτή.